Connect with us

Aktualitet

Rreshjet e shiut ditet e fundit kane krijuar probleme edhe ne zonen e mbrojtur

Situata paraqitet nga AdZM Lezhe

 

Si pasojë e situatës së krijuar nga reshjet me intensitet të lartë gjatë orëve të fundit, stafi AdZM Lezhë ka zhvilluar kontrolle dhe monitorime në RNM “Kune – Vain – Patok – Fushë Kuqe – Ishëm” për menaxhimin e problematikave të krijuara.

Si pasojë e prurjeve të lumenjve Drin, Mat dhe Ishëm, ka rritje të nivelit të ujit në laguna. Sipas njoftimit nga ADZM ne Lezhe, disa rrugë janë të mbuluara nga uji dhe konkretisht: rruga e Bilaçit deri në grykëderdhjen e lumit Drin. Gjithashtu, gryka komunikuese midis detit e lagunës, si pasojë e stuhive detare është e bllokuar dhe shkarkimi i hidrovorit bëhet në lagunë.

More in Aktualitet