Connect with us

Sociale

Gjenerata e re! Nga Gjergj Marku

8 dhjetori 1990, nder ditet me te pastra te qiellit shqiptar!

Më 8 dhjetor 1990, një grup studentësh e pedagogësh të Universiteteve të Tiranës, u bënë iniciatorë e protagonistë të kthesës së madhe historike, protestave paqësore që sollën rënien e sistemit komunist dhe lindjen e demokracisë.
Kjo date e mbushur me shprese, iluminizem dhe mision kombetar, vlen te kujtohet vijueshmerisht nga gjeneratat e reja te ketij vendi.

Vitet dhe ditet me pas, jane te mbushura me metamorfoza politike dhe sociale, mutacione pushtetesh korruptive,kush me pak e kush me shume, me perdredhje karakteresh njerezore, etj etj, shkurt, “as mish e as peshk”, duke e lene rinine e ketij vendi ne meshire te fatit nder dhera te huaja!…)

More in Sociale